ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentMopedhjälmar för Moped Klass I
A--0A-EX - EX - U2-0

Mopedhjälm för Moped Klass I

Mopedhjälm för Moped Klass I

I fall du kör en moped i klass I som får gå maximalt i 45 km/h och ha en motoreffekt under 4 kW samt måste du ha en godkänd mopedhjälm. Om du ska köra moppe i Moped Klass I måste du ha ett mopedkörkort för denna lite snabbare moped.

Det finns öppna hjälmar, crosshjälmar, integralhjälmar eller öppningsbara hjälmar. Integralhjälmen är generellt den säkraste av dessa hjälmar. Kraven för en hjälm godkänd för Mopedklass I är samma som för MC-hjälmar.

H-EX - EX - U2-1

Krav på hjälm för Moped Klass I

Krav på hjälm för Moped Klass I

De krav som finns på mopedhjälmen som skall används för Moped Klass I är högre än för klass II Den mopedhjälm som används ska vara en godkänd hjälm (SIS- eller E-märkt, ECE 22:05) samt att den ska vara ordentligt fastspänd på huvudet. Det är inte bara ur säkerhetssynpunkt eller ur ett juridiskt perspektiv viktigt att använda en godkänd hjälm eftersom även försäkringsbolaget kan neka dig ersättning om du inte använder en riktig mopedhjälm.

Även passagerare som åker med på mopeden ska ha samma typ av hjälm. Passagerare yngre än sju år får använda annat huvudskydd såsom cykelhjälm, ridhjälm eller skidhjälm.


Mopedhjälmar finns hos


Allt säkert om mopedhjälmar

Nedan kan du hitta många intressant länkar och relevant fakta om mopedhjälmar men också en del kul och roligt om MC-hjälmar och skoterhjälmar.

H-EX - EX - U2-2 I-EX - EX - U2-3


Meny - Mopedhjälmar
Till förstasidan på www.mopedhjälmar.seHögst upp på sidan om moppehjälmarLängst ned på sidan om mopedhjälmar
Klass IKlass IIStorlekNyheter