Storlekar och pris på mopedhjälmar

Storlek och pris på mopedhjälmar

Mopedhjälmar, MC-hjälmar och många andra hjälmar har delat har storleken i sju klasser från XXS till XXL. När du mäter storleken på ditt huvud ska du använda ett måttband och mäta omkretsen från strax ovanför ögonbrynen till den del av bakhuvudet som sticker ut mest. Om du hamnar mitt emellan stå storlekar är det ofta bättre att välja den mindre av hjälmarna.

Det finns även hjälmar anpassade för olika huvudformer såsom runt huvud eller ovalt huvud. De storleksklasser av mopedhjälmar som finns är:

StorlekOmkrets
XXS52-53 cm
XS54-55 cm
S56-57 cm
M58-59 cm
L60-61 cm
XL62-63 cm
XXL64-65 cm

Pris för en mopedhjälm

Pris för en mopedhjälm

Det går att hitta billiga mopedhjälmar men frågan är om du vi använda en billig hjälm när du krockar, knappast. Om du köper en moppehjälm för under 1000 kr tycker du att du inte har något vettigt i huvudet som behöver skyddas.

Räkna med att en bra mopedhjälm kostar mellan 1200-4000 kr. Du kan naturligtvis hitta dyrare hjälmar men då är det inte ökad säkerhet du betalar för utan utseende eller funktion.


Mopedhjälmar finns hos


Allt säkert om mopedhjälmar

Nedan kan du hitta många intressant länkar och relevant fakta om mopedhjälmar men också en del kul och roligt om MC-hjälmar och skoterhjälmar.Meny - Mopedhjälmar
Till förstasidan på www.mopedhjälmar.seHögst upp på sidan om moppehjälmarLängst ned på sidan om mopedhjälmar
Klass IKlass IIStorlekNyheter